Lamentem comunicar  la defunció de EA3XS, Manel Navarrete.
EA3XS SK

En nom de la Junta i els socis del Ràdio Club del Vallès volem transmetre el nostre més sentit condol a la seva família i amics.

 

Carta del president, Miquel Àngel, "In Memoriam"

 

Ens has deixat en Manel, ens has deixat, però ens quedaran sempre els records dels moments que hem compartit junts.

 

Recordo haver-te conegut cap a l'any 1977, en aquella època portava un equip al cotxe i em passava els dies, mentre viatjava per Catalunya, parlant per ràdio amb els col•legues i molt especialment a través del repetidor R-0 de Montseny. Allà va ser on et vaig conèixer, recordo que vas anar a recollir el Transpondedor que tu mateix havies fabricat i que s'havia espatllat, allà vaig conèixer a EA3XS Manel Navarrete Sampere.

 

 

A partir d'aquí vaig anar en moltes ocasions a Ca l'Enric de Marata, el lloc on vivies i tenies la teva feina, allà vaig veure molts aparells fabricats amb les teves mans, especialment em recordo d'un lineal que tenies amb una BARRA 40, que donava uns 100 W per la banda de VHF.

 

A partir d'aquí eres sempre el meu punt de consulta, vaig ser moltíssimes vegades i sempre m'atenies, no sé ni com la teva dona Dolors no ens enviava fora, la veritat és que era un plaer parlar amb tu i escoltar els teus consells en matèria de ràdio, els teus invents, els teus posades en marxa de diferents artefactes, etc.

 

Els anys van anar passant i vam fer una gran amistat, per la teva casa, vaig anar i vaig anar i vaig anar, vaig estar molt temps ajudant en el poc que podia al costat d'aquest mestre, vam pujar moltes vegades a al Turó de l'Home, per reparar, canviar antenes, treure el aerogenerador, per fer noves instal•lacions i deixar tot en funcionament i vaig seguir aprenent de tu Manel.

 

Va arribar l'època de la creació de la TV de Cardedeu i com no, tu vas estar darrere de la part tècnica i això em va donar la idea de fer el mateix a Cerdanyola i sempre assessorat per tu i conjuntament amb EA3ADQ Juli de No, vam posar el nostre projecte en marxa, tu ens vas posar en el camí i la TV de Cerdanyola va ser una realitat, després van venir les reunions per a la creació d'altres TV locals, les reunions per poder tenir uns canals dedicats a la TV local, l'ajuda a altres col•lectius, inclòs un viatge a país Basc, concretament a Lekeitio, als quals havies assessorat per posar la seva TV en marxa, l'entrevista que ens van fer en la seva TV, el tracte que ens va donar l'Ajuntament i les vivències.

 

Vam fer un viatge junts a Milà la fira de Ràdio, per veure nou material que poder posar en les nostres TV 's, ho vam passar molt bé, un record terrible d'aquests 1000 km. Per veure les novetats en el camp de la TV.

 

Recordo les col•laboracions en transmissions de TV local, especialment recordo una que feies de regidor-tècnic a Can Toni Gros al Festival de Música d'aquesta població

 

Infinitat de records viscuts sempre de la mà.

 

Una de les últimes ocasions en què ens vam veure va ser a la "Fira de les Ràdio Antigues", en la qual vam parlar una estoneta i vaig veure que els anys t'havien passat factura.

 

Gràcies Manel per la teva amistat, pel que em vas ensenyar i per tots els teus consells, tant de ràdio i tècnica com a nivell personal.

 

Sempre estaràs en el meu record i a mesura que passin els dies em vindran a la ment molts més moments viscuts al llarg de tots aquests anys.

 

Descansa en pau i nosaltres aquí et recordarem sempre, el meu més sentit condol a la família Navarrete-Bachs de Marata.

 

EA3AYR Miguel-Ángel Sáez Begué

Plan de Bandas - IARU R-1

Plan Bandas R1

PDF       JPG