Una mica d'història del Ràdio Club del Vallès

 

logoea3rch150

El 1981 una sèrie de radioaficionats arribats a Cerdanyola i pobles limítrofs, que tenien contacte per ràdio van començar a reunir-se.

 

Eren temps en què la CB tenia molts adeptes, així que no pocs aficionats d'aquesta banda van passar a integrar aquelles primeres trobades. D'aquelles reunions informals es van crear uns estatuts que desembocarien en la creació d'el Radio Club de Vallès, un dels primers fora de URE.

 

Tras molts avatars es va aconseguir un local social a l'Ateneu de Cerdanyola, al principi en un soterrani (al costat d'uns aparells d'aire condicionat que posaven 9 + 30 a 40 i 80 metres!) i posteriorment a la zona superior. En aquests moments només es comptava amb un equip de HF de fabricació casolana de Juli, EA3ADQ i un altre de 144 MHz a cristalls de Miquel Àngel, EA3AYR. Ells dos van ser els artífexs dels cursos per a l'obtenció de la llicència, el primer donant les classes d'electrònica, i el segon de legislació i maneig. Així mateix van iniciar la qual va ser primera font de finançament del Radio Club: els programes de radiodifusió a Ràdio Cerdanyola, que era propietat d'altres dels nostres socis, Esteve, EA3ASJ i Josep, EA3EDS. El programa "Radioclub" va estar més de sis anys en antena.

 Logo 150 rch act

No va costar molt de temps, però si esforç convèncer l'Excm. Ajuntament de Cerdanyola que la nostra activitat és cultura, però un cop aconseguit, aquest ha estat garant de la independència econòmica i institucional de EA3RCH. Els successius alcaldes i regidors de cultura han estat sensibles a la nostra activitat i al que ha suposat que el nom de Cerdanyola hagi estat present en l'èter des de 1981.

 

Un cop es forma la primera fornada de radioaficionats, la majoria arribats des de la CB, la principal activitat de la nostra entitat és la participació en concursos, ja sigui de HF (als quals EA3ADQ i Àngel, EA3ERN van donar impuls) o de V-UHF , en els quals EA3AYR sempre ha estat màxim exponent. Els concursos de HF s'han realitzat des del nostre local social, inicialment amb el nostre llavors flamant Yaesu FT-902DM, i els de V-UHF amb els millors equips que els socis han aportat, fins a l'arribada d'ICOM com a patrocinador de l'equipament de EA3RCH.

 

Els concursos de V-UHF mereixen una menció especial, ja que era una activitat mensual en què participaven molts socis i es vivia un ambient de companyonia inigualable, ja que no només hi havia operadors, sinó encarregats d'intendència que sense sortir a l'aire eren de vital importància per al grup, i fins i tot socis que van cedir material, que de vegades es feia malbé, sense sortir ells a l'aire. Molt bons operadors de concursos han sortit d'aquest viver.

 

D'entre les ubicacions típiques de EA3RCH / p es poden recordar, més o menys de forma cronològica el Turó de l'Home, Puig d'Arques, Coll de la Creueta, Cubelles, S. Pere de Rodes, Pic de Salines, Bellmunt, el Tallat, etc., però sobretot el que es pot escoltar és la cantarella dels operadors de "EA 3 Radio Club Huevo" cridant.

 

A el mateix nivell pel que fa a importància tenim les fires realitzades per EA3RCH, ja siguin les dues primeres edicions de Merca-Ràdio, en els anys vuitanta, com les de merca-HAM, que han suposat una gran projecció per a la nostra localitat i un gran esforç per al nostre Radioclub. 

 

La fira es va començar amb pas ferm a l'Ateneu de Cerdanyola, i donada l'acollida per part de radioaficionats i profans, ha anat creixent per si mateixa, passant durant més de deu anys a la carpa de el Parc Tecnològic de Vallès, després a el parc de l' Turonet, a l'Poliesportiu Can Xarau i al Poliesportiu Guiera dins el nucli urbà de Cerdanyola.

Plan de Bandas - IARU R-1

Plan Bandas R1

PDF       JPG

DX FUN Cluster